GÜMÜŞHANE / KÖSE - Köse İlkadım Anaokulu

Tem

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZE İLÇE KAYMAKAMIMIZ SAYIN BİLAL GÖKSUN VE VE iLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN KEMAL GÜL KATILDI.

May

Okulumuz Öğretmeni Bahar BODUR tarafından Çevre Koruma Bilinci eğitimi verildi. İlk olarak Çevre Bilinci ve Küresel İklim Değişiklikleri konulu farkındalık sunumu yapıldı. Ardından İklim Değişikliği, Sıfır Atık konulu videolar izlendi.

Mrt

OKULUMUZDA 4 MART 2022 SAAT 11:30 DA TÜM TÜRKİYE İLE EŞ ZAMANLI DEPREP TATBİKATI YAPILDI. TATBİKAT SORUNSUZ ŞEKİLDE TAMAMLANDI.

Ock

Ekmeksiz yaşayamayız diyen Köse İlkadım Anaokulu 4  yaş sınıfı başaktan buğdaya, undan ekmeğe dönüşümü etkinliği kapsamında ve bu zahmetli yolculuğun ardından ekmeğin soframıza gelene kadarki öyküsünü kendi malzemeleriyle kendileri minik ekmekler yaparak  bu günde bir kez daha  öğrendiler.

Ock

Köse İlkadım Anaokulu 5 yaş sınıfı farklı bir güne imza attı. Öğrencilerin isteği üzerine bir günü takımlar kaynaşıyor günü ilan etti. Tüm çocuklar tuttuğu takımın formalarını yada takımına ait renklerde kıyafetler giyerek farkındalık oluşturdular. Öğrenciler arasında masa tenisi, futbol, basketbol, badminton, koşu gibi yarışlar düzenlendi. Yarışlarda kazananlar tebrik edildi ve tüm takımların aynı karede olduğu hatıra resmi ile güne imza atıldı.

Ock

Köse İlkadım Anaokulu 5 yaş sınıfı Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Öğrenciler sınıflarında hazırladıkları Cumhuriyet  temalı gösterilerini sınıfta sergilediler. Günün anlamına uygun şiirler okudular. Cumhuriyet'in yıldönümünü coşkuyla kutladılar.

Ock

Köse İlkadım Anaokulu 3 yaş öğrencileri pijama keyfine  sınıflarında devam ettiler. O gün okula pijamalarıyla ve uyku arkadaşlarıyla gelen çocuklar uykunun önemini kitap okuyarak uyku arkadaşlarıyla oynayarak öğrendiler. Uyku rutini için neler yapmaları gerektiğini yaşayarak öğrendiler.

Nis

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmiş ve "Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası" hayata geçirilerek 6 Şubat 2019 tarihinde "Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek" amacıyla Kaymakamımız Sayın Serkan BÖYÜK, Belediye Başkanımız Turgay KESLER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kemal GÜL ve diğer daire amirlerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.    Etkinlikte Öğrencilerimizin hazırladığı kostümler büyük ilgi gördü. Öğrencileriz trafik kurallarını ve değişik taşıt ve levhaları bu etkinlikte pekiştirdiler.

Mrt

·         Tören, 12 Mart 2021 Cuma günü saat 10.00'da İlkadım Anaokulunda öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla yapılmıştır.

·         İlk olarak Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıldönümünü sebebiyle İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimiz için saygı duruşunda durulmuş  ve ardından  İstiklal Marşı okunmuştur.

·         Kurtuluş Savaşımızın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart "İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü  ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" olarak  İstiklal Marşının İki kıtasını şiir olarak güzel okuma yarışması düzenlenmiştir. Yarışmada her sınıfta birinci gelenlere oyun hediye edilmiştir. Tüm okuyan çocuklara da hediye alınmıştır. Ezberleyemeyen çocuklara da ezberlediklerinde hediye alacakları söylenmiş hediye alınmıştır.

·         Sınıflarda İstiklal Marşımızın yazılmasıyla ilgili videolar izlenmiştir. Mehmet Akif Ersoy tanıtılmış ve dramalar yapılmıştır.

İSTİKLAL MARŞIMIZI EZBERLEYEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ.

Nis

Bugün bir asrı kutluyoruz. Şenliğimiz daim, bayramımız kutlu olsun çocuklar !

Merve ÇAM-Okul Müdürü

En güzel bayram, bu bayram senin hakkındır güzel çocuk... Geleceğimizin parıltısı olan çok kıymetli çocuklar; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100.Yılını kutluyorum.Sevgiyle kalın.                                                                                   Derya SATILMIŞ-Okul Öncesi Öğretmeni

Geleceğimizin birer yansıması olan sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızın 100.Yılını en içten dileklerimle kutluyorum.                                                                                                                                                                  Bahar BODUR-Okul Öncesi Öğretmeni

Sevgili çocuklar,sizler bizim yarınlarımızın aydınlık yüzüsünüz.Sizleri çok seviyorum.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100.yılını kutlarım.                                                                                                                                      Hatice OKUR-Okul Öncesi Öğretmeni